Gå til hjemmesiden

Fordelene ved ACSI Eurocampings

  • Flere end 9.400 campingpladser i 33 lande Årligt inspicerede af ACSI

  • Sikkert og nemt at booke Pladser og udlejningsboliger

  • Over 250 filtermuligheder Flere end 300.000 pålidelige campingpladsbedømmelser

Forenede Kongerige: smukt landskab, stil og tradition

Campingpladserne i Storbritannien er spredt ud over de fire forskellige dele af Storbritannien: England, Wales, Skotland og Nordirland. Hvert af disse områder har sine egne karakteristika. En rundrejse bliver så meget desto mere attraktiv af de relativt korte afstande at rejse.

Højland og tætte skove

De forskellige regioner er meget forskelligartede, lige fra det uberørte skotske højland til de gamle, tætte skove og sumpe i beskyttede naturreservater i det sydlige England. Men én ting har regionerne alle til fælles: Kulturen og atmosfæren er umiskendeligt ”forskellig” fra det europæiske kontinent. Du vil blive fortrolig med den typiske britiske kultur og traditioner på hver eneste campingplads i Storbritannien. Mange af campingpladserne i England og Wales ligner nationalparker, og nogle gange er man faktisk gæst hos en slotsherre på en ejendom, der er flere hundrede år gammel.

Til pubben

Hvad du under ingen omstændigheder må gå glip af, er et besøg på den lokale pub eller en eftermiddag med shopping i en søvnig middelalderby eller et fashionabelt storcenter i London. Og så, næste dag, følg en bugtende landevej mellem hække og klippevægge på jagt efter et sted til picnic i det dejlige landskab eller gå en tur langs en stejl klippekyst.

Påfyldning

Blyfri benzin (Premium Blyfri 95 og Super Blyfri 98) og diesel er bredt tilgængelige. LPG er rimelig tilgængelig. Til påfyldning af LPG anvendes sædvanligvis Bajonet-stikket, selvom nogle tankstationer bruger den europæiske forbindelse (ACME). Tankstationer langs motorveje har åbent 24 timer i døgnet, og andre steder holder tankstationer ofte åbent som minimum fra 7.00 til 22.00. Flere og flere ubemandede tankstationer og autobrændstofterminaler er tilgængelige. En reservedunk med brændstof er forbudt i Kanaltunnelen og på færger.

Vigtig information til din rejse i Forenede Kongerige

Der er masser af offentlige ladestandere i Storbritannien og Nordirland. Tyndt befolkede områder har dog endnu ikke et fuldservicenetværk.

Oplysninger om overfartstider, afgangstider og priser kan findes hos færgeselskaber som brittanyferries.com, dfds.com, poferries.com og stenaline.com. Priser afhænger af sæson og afgangstid. Det anbefales at reservere billetter til tiden. Spørg på forhånd færgeselskabet, om der må transporteres gasflasker på båden. Det er forbudt at tage brændstof i en reservedunk på båden.

England har et omfattende og velholdt vejnet og mange motorveje. Wales, Skotland og Nordirland har ikke så mange motorveje, og vejnettet er begrænset i bjergområder og på øerne.
Advarsel! Du kan støde på traktorer og cyklister på dobbeltsporede veje (motorveje, A-veje). Landdistrikterne har mange smalle veje omkranset af hække eller mure med særlige forbikørselssteder med få kilometers mellemrum. Husk, at afstandene på skiltene er angivet i miles: 1 mile = cirka 1,6 km.

Et godt alternativ til færgen er toget via Kanaltunnelen. Hvis din bil har en LPG-tank, vil din bil ikke blive tilladt på toget gennem Kanaltunnelen. Der gælder særlige krav til indbyggede gasbeholdere i autocampere eller campingvogne. Transportable gasbeholdere er normalt tilladt, men de skal indberettes. For mere information: eurotunnel.com.

I Storbritannien og Nordirland skal du køre i venstre side af vejen. Nærlys er obligatoriske, når det er mørkt, i tunneler, og når sigtbarheden er mindre end 100 meter. De fleste overkørsler har skilte, der angiver forkørselsret (”stop” eller ”vigepligt”) og/eller markeringer, der angiver prioritet (dobbelt hvid linje). Hvis ingen af disse er til stede, er der ingen generelle regler for prioritet, og du skal være meget forsigtig og altid give vigepligt, når der er tvivl. Trafik i rundkørslen (som kommer fra højre!) har fortrinsret frem for nærgående trafik, medmindre andet er angivet.
Du må ikke holde en telefon, mens du sidder i førersædet, selvom du ikke kører på det tidspunkt (håndfrit opkald er tilladt). Børn under 12 år eller under 1,35 meter skal sidde i en barnestol.
Du må bruge funktionen i din navigationssoftware, der advarer om fartkameraer eller kontrol af gennemsnitshastighed. Vinterdæk er ikke obligatoriske.

Hvis du kører en bil med rattet til venstre, skal forlygterne på din bil justeres eller delvist tapes af (med f.eks. forlygteklistermærker fra visitbritainshop.com), for ikke at blænde modkørende trafik. Rygning i bilen er forbudt, hvis et barn under 18 år er til stede.
En enhed med en skærm (andre end en navigationsenhed) må ikke være i førerens synsfelt. Du må kun køre ind i et kryds, der har en sektion med gule diagonale linjer (et ”bokskryds”), hvis du kan passere igennem det uden at stoppe. Byer har ”røde ruter”: veje med en rød stribe langs siden, der indikerer, at det er forbudt at stoppe.
Du må ikke parkere på veje med dobbelt eller sammenhængende hvid streg i midten.

Det anbefales, at du medbringer en advarselstrekant, sikkerhedsvest og førstehjælpskasse.

En autocamper- eller campingsvogns-kombination må maksimalt være 4 meter høj, 2,55 meter bred og 18,75 meter lang (selve campingvognen må højst være 7 meter lang eller 12 meter, hvis køretøjet trækker har en maksimal masse på mere end 3,5 tons). På motorveje med mere end to vognbaner pr. retning må du ikke køre i den yderste højre vognbane med campingvogn; det samme gælder for en autocamper, der vejer mere end 3,5 tons.At køre med campingvogn eller autocamper kan være svært på smalle og bakkede veje i nogle dele af Storbritannien. Dette skal tages i betragtning, når man beslutter sig for en rute. Brug et godt vejkort som supplement til din navigation.

Cykelhjelm er ikke obligatorisk. Du må ikke transportere en passager på bagagebæreren (men må transportere et barn i en barnestol). Det er tilladt at cykle på en ”dobbelt kørebane”, medmindre andet er angivet.

De fleste motorveje i Storbritannien og Nordirland er gratis. Du skal betale vejafgift på M6 nord for Birmingham, på M25 ved Dartford Crossing nær London og for nogle broer og tunneller. I weekenden, om natten og i nogle sektioner er der ingen vejafgift. For mere information: gov.uk/uk-toll-roads. Ved Dartford Crossing (London M25-ringvejen) er det ikke længere muligt at betale ved betalingsanlæg. Du skal betale på forhånd eller efterfølgende (inden for 24 timer) via internettet. Gør du ikke det, følger en klækkelig bøde. For mere information: gov.uk/government/collections/dart-charge.

For at fremme luftkvaliteten har London oprettet en Low Emission Zone (LEZ) og en Ultra Low Emission Zone (ULEZ). Kravene inden for LEZ gælder ikke for standardbiler, men de gælder for visse autocampere og minibusser. De skærpede krav til ULEZ gælder også for standardbiler, især dieseldrevne og ældre benzinbiler. For mere information: tfl.gov.uk/modes/driving
Hvis du planlægger at tage til London i din autocamper, skal du registrere dit køretøj hos Transport for London (TfL) på tfl.gov.uk. Ingen registrering betyder bøde. London har også en overbelastningsafgift, hvis du kører i denne zone. Prisen er 15 £. Det er nemmest at betale online via https://tfl.gov.uk/modes/driving/pay-to-drive-in-london.

Det anbefales, at du placerer din advarselstrekant mindst 45 meter bag din bil. Det er forbudt at placere en advarselstrekant på selve motorvejen. Alle passagerer rådes til at bære sikkerhedsvest. Hvis du har haft et havari, skal du ringe til alarmnummeret til dit forsikringsselskabs havari-hjælp. Du kan også ringe til en britisk nødhjælpstjeneste, såsom 0800 88 77 66 (AA), eller en nordirsk nødhjælpstjeneste, såsom +353 1 649 7460 (AA Ireland). Det er en forbrydelse at holde stille i nødsporet på grund af en tom brændstoftank. Det er lovpligtigt at melde til politiet ved påkørsel af et dyr (såsom et får eller en hund).

Camping er populært i Storbritannien og Nordirland, og der er mange campingpladser. Antallet af faciliteter på disse steder kan variere meget. Gratis camping, uden for campingpladserne, er tilladt i Skotland. I resten af Storbritannien og Nordirland skal du have samtykke fra grundejeren. Camping i vejkanten og på parkeringspladser er forbudt. Der er ofte et ekstra gebyr for et ekstra lille telt eller fortelt.
Forskellen på en ”campingplads” og en ”turpark” er, at førstnævnte er noget større og har flere faste pladser til mobilhomes. ”Turparker” er for folk med eget telt eller campingvogn. Telte er ikke tilladt på ”Campingvognsparker”.
En anden tilslutningsstuds er ofte nødvendig for at fylde gasflasker, der er taget med. Derudover er der ofte behov for en adapter til strømtilslutninger.

Temaer


Modtag gode tips og tilbud

Vores nyhedsbrev er fuldt af tips, nyheder, tilbud fra ACSI samt reklamer fra omhyggeligt udvalgte partnere. Du modtager nyhedsbrevet maks. 1 gang om ugen.

Dine oplysninger er sikre og deles ikke med andre