Gå til hjemmesiden

Fordelene ved ACSI Eurocampings

  • Flere end 9.400 campingpladser i 33 lande Årligt inspicerede af ACSI

  • Sikkert og nemt at booke Pladser og udlejningsboliger

  • Over 250 filtermuligheder Flere end 300.000 pålidelige campingpladsbedømmelser

Norge: Et magisk smukt land

Her er der fjorde, som man forelsker sig i, landskaber som er som taget direkte ud af en eventyrbog og stemningsfulde skandinaviske byer og landsbyer. I Norge er der masser af smuk natur og spændende aktiviteter. Fra vandreture, udflugter og fisketure, til at stå på slalom, langrend og beundre nordlyset. Norge er et magisk smukt land!

Det skønne nord: Lofoten, Tromsø og Nordkap

Et antal verdensberømte norske seværdigheder ligger i det høje nord, over polarkredsen. Øgruppen Lofoten er et fantastisk eksempel på sådanne en seværdighed. Med sine dybe fjorde, imponerende bjerge og lange sandstrande er dette område helt fantastisk smukt. Her kan du tage på pragtfulde vandreture samt dyrke vintersport. Der er også maleriske små fiskerlandsbyer, som du kan udforske. På en campingplads i campingplads i Tromsø befinder du dig på det ideelle sted til at se nordlys om efteråret eller om vinteren.

Og der er skam mere at foretage sig! Tag på hvalsafari, kør en tur på snescooter og mød rensdyr og huskyer. Det er en uforglemmelig erfaring at tage en tur til nordkappen. Som om du står på verdens kant. Nyd stilheden og den endeløse udsigt ud over ishavet.

Kulturrig Oslo og charmerede Bergen

Norge byder også på fine muligheder for at tage på byture. Hovedstaden Oslo er rig på kunst og kultur. Seværdigheder såsom slottet Akershus Festning og det kongelige palads er helt sikkert et besøg værd. Byen Bergen ligger ved vestkysten og har en charmerende udstråling og typiske træhuse. Spadser afslappet igennem fiskemarkedet eller gå en tur igennem det specielle kvarter Bryggen. Tag en tur med Ulriken- of Fløibanen-kabelbanen for at få en fantastisk udsigt ud over byen.

Midnatssol

Midnatssolen sørger om sommeren for meget lange dage i Norge. Oven over polarkredsen går solen tilmed ikke under i nogle få af årets uger. Der er nok en af de allermest specielle erfaringer ved at campere i Norge. Om vinteren er dagene virkelig korte.

Vigtig information til din rejse i Norge

Blyfri benzin (Blyfri 95 og 98) er nemt at finde. Vær opmærksom på at benzinpriserne i Nordnorge er en hel del højere end andetsteds i landet. LPG er nemmere at finde i syden samt rundt om Oslo end det er i norden. For at tanke LPG gøres nogle steder brug af en bajonet-påfyldningsstuds og nogle steder af en Italiens-påfyldningsstuds (DISH ). De fleste tankstationer holder for det meste åbent fra kl. 7.00 til kl. 22.00. Ved store butikscentre og rundt om de store byer holder de ofte døgnåbent. Ofte kan der også tankes ved tankautomater efter lukketid.
Tip! Tank i afsidesliggende egne ved enhver tankstation, du kommer forbi, for afstandene imellem tankstationer i Norge kan godt være stor. Det er for det meste forbudt at medbringe brændstof i en reservetank på skibe.

Der er et stort net af ladestationer i Norge, men de fleste ladestationer befinder sig i den sydlige del af landet samt i Oslo.

Bjergvejene er smalle og bugtede og nogle gange er de også meget stejle. På grund af sne er de nogle gange kun farbare fra medio juni til medio oktober. Om vinteren kan diverse veje være lukkede. Kontroller om bjergpassene er lukkede, før du tager af sted på rejse. Yderligere information: alpenpaesse.de (på tysk).

Du kan rejse til Norge over land via Sverige og via Øresundsbroen (oeresundsbron.com) fra København til Malmø, men du kan også tage færgen til Norge, f.eks. fra Hirtshals. Du kan få information angående sejltider, afgangstider og priser hos rederierne, f.eks. colorline.com og fjordline.com. Priserne er bl.a. afhængige af sæsonen og afgangstiden. Det kan anbefales at reservere plads i god tid. Informer på forhånd hos rederiet, om det er tilladt at medbringe gasflasker på båden. Det er for det meste forbudt at medbringe brændstof i en reservetank på båden.
OBS! På færgen imellem Hirtshals og Kristiansand (Norge) håndter det norske politi en streng kontrol af køretøjer, der ikke er skandinaviske.

Det er obligatorisk at gøre brug af nærlys (eller kørelys) om dagen. Der er højrevigepligt i vejkryds, hvor vejene har ligeordnet status. Trafikken i rundkørsler har forkørselsret. Sporvogne har altid forkørselsret. På bjergveje giver det køretøj, der nemmest kan vige, for det meste forkørselsret til det andet køretøj. Du må ikke holde din telefon i hånden, når du sidder bag styret, heller ikke, når du holder stille (håndfri telefonering er dog tilladt).
Børn, der er mindre end 1,50 meter, skal sidde i en autostol. Det er kun obligatorisk at gøre brug af vinterbånd for køretøjer, der har en tilladt maksimalvægt på mere end 3,5 ton. Det er obligatorisk at køre med snekæder (eller vinterbånd) på veje, der er dækkede af sne eller is.

På hovedgaderne i nogle af de store byer, er det forbudt at stoppe, hvilket vises med skiltene, hvorpå der står ‘All stans forbudt’. Om vinteren gælder også for sommerdæk, at de skal have et dækmønster på mindst 3 millimeter. På smalle veje skal den bil vige, som befinder sig på den side, hvor det nærmeste sted at vige til siden, befinder sig. Overhaler du cyklister, skal du sørge for at holde mindst 1,50 meters sidelæns afstand til dem. Det er bl.a. forbudt at parkere langs med en uafbrudt hvid stribe. Cyklister må overhale andre køretøjer end cykler på højre side.

Det er obligatorisk at medbringe en advarselstrekant og en sikkerhedsvest. En ildslukker er kun obligatorisk at medbringe i biler med en campingvogn, hvis denne har norsk nummerplade, men det anbefales enhver at medbringe en ildslukker. Det anbefales også at medbringe en førstehjælpskasse.

En autocamper eller en bil med en campingvogn må maks. være 4 meter høj, 2,55 meter bred og 19,50 meter lang, campingvognen selv må maks. være 12 meter lang. Hvis campingvognen er mere end 2,30 meter bred og 50 centimeter bredere end bilen (spejle ikke medregnet), skal du anbringe hvide reflekser bag på spejlene. På nogle enkle, små veje kan den maksimale længde være 15 meter eller 12,40 meter; skiltningen viser dette. Det er obligatorisk for autocampere, der vejer mere end 3,5 ton, at have vinterdæk på fra medio november til medio marts.

Det er ikke lovpligtigt at gøre brug af en cykelhjelm. Kun børn, der er yngre end 10 år, må medbringes på cyklen.

I Norge skal du betale vejafgift på mange veje. Det kan du gøre på forskellige måder:
Visitor’s Payment: du registrerer dig online på forhånd. Yderligere information: autopass.no/visitors-payment.
AutoPASS-betalingskasse: Hvis du planlægger at være mere end 2 måneder i Norge. Yderligere information: autopass.no.
Ingen af de to førnævnte: Du kører blot ind på betalingsvejen, din nummerplade bliver registreret ved hjælp af et kamera. Du modtager en faktura derhjemme et par måneder senere.
OBS! Et lille antal strækninger skal betales kontant ved en betalingsstation. Medbring derfor nok kontanter.

I Oslo og Bergen kan centrum lukkets for bestemte slags køretøjer, hvis der er tale svær smog. Reglerne varierer pr. sted.
Yderligere information: oslo.kommune.no/english en bergen.kommune.no.

Placer din advarselstrekant mindst 150 meter bag bilen, hvis denne former en fare for resten af trafikken. Føreren skal tage en sikkerhedsvest på. Ved uheld skal du ringe til alarmnummeret fra din vejhjælpsforsikring. Du kan også ringe til den norske vejhjælp: (NAF) på telefonnummer +47 23 21 31 00. Du skal ringe til politiet, hvis du har påkørt et dyr.

Med natur i massevis er Norge yderst velegnet til gåture, bjergbestigning og fisketure. De sanitære facilitere er generelt set gode. Det er sjældent, at der er afgrænsede pladser. Det er for det meste tilladt at campere ude i det fri. På dyrket land (såsom kornmarker, enge, nyplantet skov) skal du have tilladelse fra landejeren.
Camperer du i Norge, har du måske brug for at have et specielt kort, som du skal vise i receptionen. Du kan anskaffe dette kort på campingpladsen selv. Normalt betaler du pr. plads, ikke per person. Udbuddet af levnedsmidler, faciliteter og underholdning er lav i sammenligning med mere populære campinglande. De fleste campingpladser har køkkener med madlavningsudstyr til alment brug. I perioden fra d. 15. april til d. 15 september er åben ild forbudt.
OBS! Der er kun meget begrænset mulighed for at fylde propangasflasker. Det er derfor smartest at medbringe nok af gas. Vær opmærksom på, at det kan være besværligt at køre med en campingvogn eller autocamper i fjordområderne samt i bjergene. Det kan stærkt anbefales at have en stærk trækbil. Det er ikke tilladt at tømme spildevand langs med vejene. I hele landet er der nok af servicestationer langs de vigtigste ruter.

Inde i landet i Norge kan der være en del myg ved søer og floder.

Temaer


Modtag gode tips og tilbud

Vores nyhedsbrev er fuldt af tips, nyheder, tilbud fra ACSI samt reklamer fra omhyggeligt udvalgte partnere. Du modtager nyhedsbrevet maks. 1 gang om ugen.

Dine oplysninger er sikre og deles ikke med andre